Programma

De dolfijnen hebben opkomsten op zaterdag van 10.30-12.30 uur, mits anders aangegeven...

APRIL
6 april: Vandaag gaan we verder werken aan het insigne, en gaan nog meer dingen leren.

13 april: De afgelopen twee weken zijn jullie al hard aan het oefenen geweest voor het insigne. Deze zaterdag gaan we dit afronden, op een bijzondere manier. Met het idee van twee dolfijnen en ouders, en in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer gaan wij de natuur weer een beetje mooi maken. Deze opkomst besteden wij aan het belang van een schone natuur, en zullen het afval daar vandaan halen. We zullen verzamelen bij de parkeerplaats bij partyhouse Claus in Hoofddorp. We zullen hier verzamelen om half 11, en de opkomst eindigt hier om half 1. Normale opkomst tijd dus ;)

20 april: Met het thema Pasen gaan wij een mooie knutsel maken.

27 april: Geen opkomst ivm kamp.

29 april tot 3 mei: DOLFIJNENKAMP! Vele van jullie hebben zich al opgegeven voor de leukste week van het jaar! Nog niet gedaan? Dan kan je de kampbrief hieronder vinden op de website!

MEI
4 mei: 's Morgens geen opkomst.


ZATERDAG 4 MEI DODENHERDENKING
Elk jaar is er bij het gemeentehuis Aalsmeer op 4 mei een kranslegging i.v.m. dodenherdenking. Onze scoutinggroep gevraagd is om mee te 'helpen'. We hebben voor een aantal kinderen een taak. En voor de rest van de kinderen vraag ik of ze aanwezig willen zijn. Liefst in uniform, dan kunnen we een soort erehaag vormen. OUDERS ZIJN OOK WELKOM! 
Wat moet je aan: Een nette uniform, dus een donkerblauwe blouse moet je hebben! (Als het weer koud is, doe je een trui aan onder je blouse)
. Een gele das
. Een blauwe spijkerbroek. Als je een taak hebt, wat moet je dan doen: Eerst delen de 2 welpen/dolfijnen informatieboekjes uit. En als het programma begint gaan 2 welpen/dolfijnen bij de stoelen te staan (evt. mensen begeleiden naar hun stoel), 2 welpen/dolfijnen komen bij de trap te staan (evt. mensen begeleiden de trap op), 2 verkenners/gidsen staan bij de kransen (evt. aangeven). Stilstaan, en een half uur netjes kunnen luisteren naar de burgemeester en de muziek.
 Op de dag zelf krijg je nog meer instructies.
Waar, wanneer en hoe laat: Bij het gemeentehuis Aalsmeer (Raadhuisplein), verzamelen bij Floortje (standbeeld vrouw op een hoge sokkel). Verzamelen om 19.15 uur en duurt tot ong. 20.15 uur
.
Waarom doen we dat: Eerbied tonen aan de vele doden die gevallen zijn in de 2e wereldoorlog. Scouts zijn bijna altijd aanwezig/helpen met dodenherdenking in dorpen en steden (kijk maar eens op 4 mei rond 20.00 uur op tv)


Kom een keertje gratis kijken!
Voor meer informatie of afmeldingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Als je nog oud papier hebt, kun je dit altijd in 1 van de 2 blauwe containers bij het voorste clubhuis deponeren. Ook uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) kunt u deponeren in de gele container.

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.