Zomerkamp 2019


Hallo gidsen, verkenners en beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben komt er deze zomer weer een leerzaam zomerkamp aan. Dit jaar gaan we naar het schattige, pittoresk dorpje Reeuwijk (bij Gouda). Daar bevinden zich de Reeuwijkse Plassen vergezeld van liefelijke ophaalbruggetjes en verder... erg mooie natuur. Wij hebben de eer om bij scoutinggroep Kastanujo op het terrein te mogen staan. Kijk maar op hun site: www.kastanujo.nl. We vertrekken zaterdag 13 juli met de boten richting Reeuwijk en op zaterdag 20 juli nemen we weer afscheid van het kampterrein en stappen we weer in de boot op weg naar Aalsmeer.

Het thema voor het kamp is: ‘Expeditie Robinson’
We komen op een ‘onbewoond eiland’ terecht waar we moeten overleven d.m.v. proeven te doen. Zoals: hoe lang kan jij op een evenwichtsbalk staan? Of: krijg jij snel een vuurtje aan zonder lucifers? Ga mee op expeditie en ontdek het eiland met allerlei mogelijkheden en uitdagingen!

De volgende informatie is vooral belangrijk voor de ouders: De kosten voor dit kamp bedraagt totaal 110 euro per persoon. Tegelijk met het inleveren met het inschrijvingsformulier moet er 35 euro inschrijfgeld betaald worden. Dit geld krijgt u niet meer terug mocht uw dochter/zoon onverwachts toch niet mee gaan. Het is voor de gidsen/verkenners mogelijk een Reis- en Bagageverzekering bij Scouting Nederland af te sluiten. Dit is niet noodzakelijk, want elk lid is via de groep verzekerd, maar dat betreft een secundaire verzekering. Dit houdt in dat de ‘groepsverzekering’ pas wordt aangesproken wanneer de eigen (particuliere) verzekering van de gids/verkenner onvoldoende blijkt te zijn. De polisvoorwaarden zijn in te zien op www.scoutingverzekeringen.nl. Er geldt eigen risico voor bagageschade van 50 euro. De premie bedraagt 35 eurocent per dag, voor ons kamp komt dit neer op een totaalbedrag van 2,80 euro. Als u gebruik wilt maken van de verzekering, kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje. Deze 2,80 euro komt dan bovenop de kampprijs.

Oké, we denken dat we alle informatie die je op dit moment nodig hebt, wel hebben verteld. Meer detail over de vertrektijden, adres, wat je mee moet nemen... kan je lezen in de volgende brief. Heb je nu echter een vraag, dan kan je ons natuurlijk altijd bellen. We hopen dat je mee gaat!

Groetjes van de gidsen- en verkennerleidin.

Klik hier om je in te schrijven!

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Als je nog oud papier hebt, kun je dit altijd in 1 van de 2 blauwe containers bij het voorste clubhuis deponeren. Ook uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) kunt u deponeren in de gele container.

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.