Zomerkamp 2019

LAATSTE KAMPBRIEF
Eindelijk, hier is ‘ie dan, de allerlaatste en allerbelangrijkste kampbrief voor het zomerkamp. Nog maar 3 weken en dan vertrekken we met 14 gidsen, 13 verkenners, 9 wv’s en 9 leiding (= bij elkaar 45 pers.) richting Reeuwijk.

Voorbereiding zondag 7 juli
De spullen worden op zondag 7 juli gecontroleerd en klaar gezet in het voorste clubhuis. Alle jongens/meiden die 14 jaar en ouder zijn moeten komen helpen van 16.00-18.00 uur. De rest (die 13 jaar en jonger zijn) hoeft niet te komen, maar het mag wel mits je actief meehelpt!

Heenreis zaterdag 13 juli om 7.00 uur aanwezig zijn!
Ja, dat is erg vroeg, maar wees echter op tijd, want om 7.30 uur varen we met de boten weg! De vaartocht duurt 6 uur en willen op tijd op plaats van bestemming zijn. Wat neem je mee in de boot: klein rugzakje, met erin een lunchpakket en drinken, zonnebrand, zonnebril, petje, medicijnen, regenpak VERPLICHT (bestaat uit een broek en een jas) evt. een boek of andere entertainment dingen. Goeie tip: luister naar het weerbericht en kleed je daarop aan. Daarnaast neem je je bagage mee.

Wat neem je mee
Mocht je tijdens het inpakken van je plunjezak, rugzak of reistas (geen harde koffer), niet meer weten wat je er allemaal in moet gooien, dan kun je hieronder even zien wat je zeker niet moet vergeten:- uniform!!! - slaapzak - extra deken - matje (dus geen stretcher of brede luchtbed!) - kussen - toiletartikelen - voldoende ondergoed - regenlaarzen - slippers - (sport)schoenen - voldoende sokken - handdoeken en washandjes - tandenborstel - knuffel - zaklamp - pyjama - zwemkleding - warme kleding - theedoek - boek of muziek - iets lekkers voor de leiding - wit T-shirt (deze krijg je wel gekleurd terug). Tip: Zet overal je naam op.

Wat neem je niet mee
- Dure sieraden/spullen - nieuwe kleren - scherpe/gevaarlijke voorwerpen - Geen stretcher of brede luchtbed i.v.m. ruimte in de tent - Mobieltjes - Energy drinks - Teveel aan snoep en chips, deze worden ingeleverd en verdeeld over de groep - Alcohol: bij het meenemen en/of betrappen van het gebruik, worden je ouder(s) gebeld en ga je naar huis - Sigaretten: bij het meenemen en/of betrappen van het gebruik, worden je ouder(s) gebeld en ga je naar huis - Niet meer dan 15 euro.

Terugreis zaterdag 20 juli
Op zaterdag 20 juli is het kamp voorbij en gaan we weer terug naar Aalsmeer. We verwachten dat we om ong. 17.00 uur in Aalsmeer zullen zijn. Dan moeten uiteraard de spullen nog worden opgeruimd. Vanaf 18.00 uur kunnen jullie weer met je ouders mee om thuis te genieten van een warm bad of douche!

Wie gaan er mee? (Kan je alvast op de namen studeren)
13 verkenners: Sven, Bern, Jesse, Joris, Sjors, Tim, Payton, Bouwe, Oscar, Milan, Olek, Tibo, Sem
14 gidsen: Ai-Qing, Anna, Serra, Madelief, Laura, Floor, Lynn, Danique, Evi, Marije, Emma, Sofiya, Bo, Nadia
9 Wilde Vaart: Thomas, Bob, Jop, Nina, Mathilde, Wendy, Amanda, Stefan, Bram
9 leiding: Femke, Emmy, Jacqueline, Tim, Aage, Sebastiaan, Albert, Robin, Walter (+ Sun)

Postadres om evt. een ‘lief’ kaartje te sturen naar een gids, verkenner of leiding
p/a Kastanujogroep
naam van uw zoon/dochter/leiding
Platteweg 42c
2811 NA Reeuwijk

Mobiele eenheid voor noodgevallen
Als je belt, het liefst tussen 19.30-20.00 uur naar Jacqueline Blesgraaf 06-28114804

Oké, dit was het dan. We hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk altijd bellen.
Groetjes van het hele leidingteam!

Hallo gidsen, verkenners en beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben komt er deze zomer weer een leerzaam zomerkamp aan. Dit jaar gaan we naar het schattige, pittoresk dorpje Reeuwijk (bij Gouda). Daar bevinden zich de Reeuwijkse Plassen vergezeld van liefelijke ophaalbruggetjes en verder... erg mooie natuur. Wij hebben de eer om bij scoutinggroep Kastanujo op het terrein te mogen staan. Kijk maar op hun site: www.kastanujo.nl. We vertrekken zaterdag 13 juli met de boten richting Reeuwijk en op zaterdag 20 juli nemen we weer afscheid van het kampterrein en stappen we weer in de boot op weg naar Aalsmeer.

Het thema voor het kamp is: ‘Expeditie Robinson’
We komen op een ‘onbewoond eiland’ terecht waar we moeten overleven d.m.v. proeven te doen. Zoals: hoe lang kan jij op een evenwichtsbalk staan? Of: krijg jij snel een vuurtje aan zonder lucifers? Ga mee op expeditie en ontdek het eiland met allerlei mogelijkheden en uitdagingen!

De volgende informatie is vooral belangrijk voor de ouders: De kosten voor dit kamp bedraagt totaal 110 euro per persoon. Tegelijk met het inleveren met het inschrijvingsformulier moet er 35 euro inschrijfgeld betaald worden. Dit geld krijgt u niet meer terug mocht uw dochter/zoon onverwachts toch niet mee gaan. Het is voor de gidsen/verkenners mogelijk een Reis- en Bagageverzekering bij Scouting Nederland af te sluiten. Dit is niet noodzakelijk, want elk lid is via de groep verzekerd, maar dat betreft een secundaire verzekering. Dit houdt in dat de ‘groepsverzekering’ pas wordt aangesproken wanneer de eigen (particuliere) verzekering van de gids/verkenner onvoldoende blijkt te zijn. De polisvoorwaarden zijn in te zien op www.scoutingverzekeringen.nl. Er geldt eigen risico voor bagageschade van 50 euro. De premie bedraagt 35 eurocent per dag, voor ons kamp komt dit neer op een totaalbedrag van 2,80 euro. Als u gebruik wilt maken van de verzekering, kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje. Deze 2,80 euro komt dan bovenop de kampprijs.

Oké, we denken dat we alle informatie die je op dit moment nodig hebt, wel hebben verteld. Meer detail over de vertrektijden, adres, wat je mee moet nemen... kan je lezen in de volgende brief. Heb je nu echter een vraag, dan kan je ons natuurlijk altijd bellen. We hopen dat je mee gaat!

Groetjes van de gidsen- en verkennerleidin.

Klik hier om je in te schrijven!