40 JAAR JUBILEUMHIKE 2024


Beste HIKEer,

HIKE 2024 heeft van 8 t/m 12 mei een SPECIAL EDITION, een jubileumjaar van 40 jaar. Dit betekent dat we 1 dag meer mogen genieten van het wandelen, natuur, actief bezig zijn en natuurlijk gezelligheid...

Zoals je wellicht weet trakteren wij je op een unieke HIKE op een bijzondere plek op deze aardbol. We rekenen op jullie doorzettingsvermogen, conditie en kennis van routebeschrijvingen en van de GPS. En zoals het hoort; geen toeters, bellen en overbodige luxe!

INSCHRIJVEN KAN TOT 15 FEBRUARI

I.v.m. een aantal reserveringen, hebben we de inschrijving nodig op of voor 15 februari.
Weet je het nog niet zeker of je mee kan, laat dit dan even weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier om je in te schrijven.


WANNEER GAAN WE?
We starten rond de Hemelvaart op woensdagavond 8 mei met een spannende heenreis naar het onbekende... De volgende dagen loop je via een prachtige route van de ene kampeerplaats naar de andere kampeerplaats. Op zondagavond 12 mei arriveer je weer terug in Aalsmeer!

WAT HOUDT DE HIKE IN?
Voor iedereen (vanaf 14 jaar) die voor het eerst mee gaan (of sinds lange tijd weer mee gaan) leggen we de HIKE nog even uit; De HIKE wordt gelopen met een koppel van twee á drie personen. Dagelijks wordt er een route van ±20 à 25 kilometer afgelegd, dit is afhankelijk van het gebied en de activiteiten. Met je koppel volg je een route die is samengesteld uit allerlei varianten van routebewerkingen (HIKE-technieken) zoals de strippenkaart, kruispuntenroute, routebeschrijving, etc. Je zult zeker gebruik moeten kunnen maken van kaart, GPS en kompas. Soms moet je ook je eigen route bepalen. Daarnaast zullen ook nog vragen moeten worden beantwoord of opdrachten worden uitgevoerd.

Eten en drinken heb je in je rugzak bij je en als je iets wilt opwarmen, doe je dat op je gasbrander. Je overnacht met je koppelgenoot in een 2/3-persoons lichtgewicht tentje, die je ook in je rugzak meeneemt. Voor de duidelijkheid: je moet zelf voor de spullen zorgen (tent, rugzak, brander, pannen etc.). Eten, kompas, routebeschrijvingen etc. krijg je van ons maar dit staat allemaal in de volgende brief.

Tijdens de HIKE word je in de gaten gehouden door de HIKE-begeleiders (op de fiets of in de auto) zodat kan worden voorkomen dat je verdwaalt. Uiteraard staat het HIKE-comité tot jullie beschikking om jullie de HIKE-technieken bij te brengen. Meer informatie hierover volgt verderop in deze brief.

CONDITIE EN VOORBEREIDING
Uit ervaring is gebleken dat je een goede conditie, doorzettingsvermogen en kennis van zaken nodig hebt om goed (en foutloos) de HIKE te lopen. Het HIKE-comité gaat er vanuit dat iedere deelnemer met zijn of haar bagage kan lopen. Indien dit niet het geval is, bijvoorbeeld vanwege medische redenen, gaan we er van uit dat je zelf regelt met je HIKE-partner(-s) dat zij dan meer dragen. Zorg voor warme kleding en goed ingelopen schoenen, ga eens een aantal kilometer oefenen en vergeet dan niet een zware rugzak mee te nemen.

SENIOREN HIKE
Er is ook een senioren HIKE. Ben je 40 jaar of ouder, dan mag je met overleg de HIKE lopen met een dagrugzak voor eten en drinken, regenkleding, etc. Je tent, wel 2/3-persoons lichtgewicht, slaapzak, matje en overige spullen neem je mee in een grote tas. Die wordt dan door de begeleiding vervoerd.

INFORMATIE-AVOND
Er worden ook informatieavonden georganiseerd om de HIKE-technieken te leren (of bijspijkeren). Wanneer je in 2022 of 2023 voor het eerst de HIKE hebt gelopen of gaat lopen, ben je verplicht deel te nemen aan de drie HIKE-instructieavonden. Ben je veteraan, dan adviseren we je om ook te komen zodat je ook de nieuwe technieken met GPS kunt leren, zo kun je veilig het avontuur aan. Deze avonden worden t.z.t. bekend gemaakt nadat je bent ingeschreven.

DE KOSTEN
Het HIKE-comité heeft het kampgeld voor deze HIKE vastgesteld op € 180,-. Het is tenslotte een jubileumHIKE met 1 dag meer. Het geld zal o.a. gebruikt worden voor boodschappen, overnachtingen en reiskosten maar ook voor het uitzetten en voor leuke activiteiten tijdens de HIKE.

INSCHRIJVING BIJ SCOUTING NEDERLAND
In verband met een regel binnen Scouting-Nederland zijn alle HIKE-deelnemers verplicht een Scouting-Nederland inschrijfnummer te hebben. Als je tijdens je HIKE-inschrijving hebt aangegeven dat je geen lid van Scouting bent, dan zorgt het HIKE-comité voor de aanmelding bij Scouting Nederland. Dit lidmaatschap is voor een periode van één kwartaal (dit is het minimale lidmaatschapsduur) en beëindigt automatisch. De kosten hiervan zijn €15,-. Het lidmaatschap voor niet-leden heeft te maken met de juridische risico’s en de hiermee samenhangende financiële risico’s. Nu onze groep over is van stichting naar vereniging zijn de risico’s groter geworden. Ook de wijzigingen in het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland én onze eigen groep hebben hiermee te maken. Deze juridische en financiële risico’s gelden voor zowel de groep maar ook zeker voor de mensen die geen lid zijn maar wel meehelpen of deelnemen aan de HIKE. Door je lidmaatschap word je gedekt door de verzekeringen van Scouting Nederland. Mocht je hierover vragen hebben neem dan even contact met ons op. De HIKE-kosten en het lidmaatschap dienen betaald te worden op het rekeningnummer wat hieronder vermeld staat. Indien er niet betaald is kan er ook geen deelname aan de HIKE plaatsvinden en blijft je helaas op op de Oude Spoordijk staan!

BETALEN
De betaling dient in 2 termijnen plaats te vinden. Bij inschrijving dient men  €50,- inschrijfgeld over te maken. Het inschrijfgeld dient uiterlijk 15 februari te zijn overgemaakt. Pas wanneer je inschrijfgeld is ontvangen, word je definitief als deelnemer ingeschreven. Het inschrijfgeld wordt bij afmelding niet gerestitueerd.
Het resterende bedrag: €130,-**, dient voor 15 maart op bovenstaande link te zijn bijgeschreven.
**Ben je geen lid van Scouting Wiol & Willem Barendsz, dan dien je nog €15.- extra te betalen voor een tijdelijk lidmaatschap van de groep.
Het bedrag kan je overmaken naar: J.H. Blesgraaf-Scheltens NL98 RABO 0380 1072 44 o.v.v. HIKE 2024 en je volledige naam.
Of klik hier voor de link om te betalen

HULP IS ALTIJD WELKOM
Als je iemand kent die in de gelegenheid is om iets van materiaal, foerage of geld beschikbaar te stellen voor de HIKE, horen we dat natuurlijk graag. Neem gerust contact op als je ons ergens mee wilt helpen. Aangezien het vervoer erg duur is, zoeken we nog sponsors.

TOT SLOT
Nodig familie, vrienden of kennissen uit om ook mee te lopen dit jaar! Je zou iedereen een plezier doen om eens rond te vragen in je vriendenkring. Het is niet alleen gezellig maar wellicht kunnen we hierdoor de kosten iets verlagen of jullie iets extra’s bieden tijdens de HIKE.

Mocht jij, of je ouders/verzorgers, nog informatie willen ontvangen dan kun je altijd contact opnemen met Jacqueline (zie mail onder de brief). Meer informatie over de informatieavonden, de vertrek, aankomsttijden en de bagage die je mee moet nemen tijdens de HIKE volgt in de volgende brief.

Alle minderjarige deelnemers verzoeken wij vriendelijk deze informatiebrief aan hun ouders/verzorgers te laten lezen!

GA JE NIET MEE?
Volg ons op Facebook of Instagram: wwbophike

HEB JE VRAGEN?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIL JE JE OPGEVEN?
Klik hier om je in te schrijven.

 

 

 

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.