De Hike

Ieder jaar in mei rond Hemelvaartsdag organiseren we een 'Hike' voor degene die het leuk vinden om drie dagen (+/- 70 km) te wandelen met 15 kilo op je rug door ongelijk gebied, 20 km te fietsen door een omgewaaid bos en 5 km te kanoën over een meer met stroming en windkracht 3 à 4 tegen het lijf. Kortom: survival. Elke avond kom je op een ander kampterrein aan en moet je je tent opzetten, die je de hele dag meegesjouwd hebt, en dan gaan koken met de pannetjes die al de hele dag aan je rugzak hangen de bengelen.

SENIORENHIKE (40+ERS)
Je loopt dezelfde route als de jongere deelnemers, maar dan zonder zware rugzak. Je neemt een dagrugzak mee voor eten en drinken, regenkleding, etc. Tent (2- of 3-persoons), slaapzak, matje en alle andere spullen die je overdag niet nodig hebt, neem je mee in een grote tas, die tijdens de Hike door de begeleiding meegenomen wordt. Voorwaarde voor deelname als senior: je moet 40 jaar of ouder zijn. En natuurlijk wel wat af weten van de Hiketechnieken of op z’n minst twee instructieavonden Hiketechnieken hebben bezocht.

GEZELLIG
Na het eten kun je naar de E.H.B.O. om eventuele blaren door te laten prikken en een goed gesprek te houden om je toch weer tot de volgende dag aan te zetten. Er kan daarna lekker gevoetbald worden o.i.d. en 's avonds gezellig met z'n allen rond het kampvuur, verhalen aanhoren van anderen want er wordt toch wel een hoop meegemaakt.

WAT HEB JE NOU BIJ JE?
Je vraagt je misschien af wat er wel niet allemaal in die rugzak moet zitten om aan die +/- 15 kilo te komen (15 kilo is overigens niet verplicht hoor, maar je komt er wel gauw aan). Hieronder zie je een lijst van de spullen die je toch zeker wel nodig hebt en waar je dus de hele dag mee loopt te sjouwen:
Rugzak, tent, goed ingelopen schoenen, pen, papier, geodriehoek, kompas, veldfles, kookgerei, gaspitten, afwasmiddel, bestek, mok, bord, pannetjes, warme trui, andere kleding (niet teveel), regenkleding, slaapzak, matje.

MEEDOEN?
Je kunt meedoen als je 14 jaar of ouder bent en lid bent van onze groep. Ben je lid en wil je mee, tijdens de boerenkoolmaaltijd in januari kun je je inschrijven. Ben je geen lid en wil je wel mee, is er een kort lidmaatschap van 15 euro voor drie maanden mogelijk. Dit lidmaatschap is verplicht voor deelname aan een scoutingactiviteit. Tot in mei!

Schrijf je hier in!

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Helaas is het niet meer mogelijk om bij ons oud papier in te leveren, u kunt nog wel uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) deponeren in de gele container. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.