De Hike

Ieder jaar in mei rond Hemelvaartsdag organiseren we een 'Hike' voor degene die het leuk vinden om drie dagen (+/- 70 km) te wandelen met 15 kilo op je rug door ongelijk gebied, 20 km te fietsen door een omgewaaid bos en 5 km te kanoën over een meer met stroming en windkracht 3 à 4 tegen het lijf. Kortom: survival. Elke avond kom je op een ander kampterrein aan en moet je je tent opzetten, die je de hele dag meegesjouwd hebt, en dan gaan koken met de pannetjes die al de hele dag aan je rugzak hangen de bengelen.

Seniorenhike (40+ers)

Je loopt dezelfde route als de jongere deelnemers, maar dan zonder zware rugzak. Je neemt een dagrugzak mee voor eten en drinken, regenkleding, etc. Tent (2- of 3-persoons), slaapzak, matje en alle andere spullen die je overdag niet nodig hebt, neem je mee in een grote tas, die tijdens de Hike door de begeleiding meegenomen wordt. Voorwaarde voor deelname als senior: je moet 40 jaar of ouder zijn. En natuurlijk wel wat af weten van de Hiketechnieken of op z’n minst twee instructieavonden Hiketechnieken hebben bezocht.

Gezellig

Na het eten kun je naar de E.H.B.O. om eventuele blaren door te laten prikken en een goed gesprek te houden om je toch weer tot de volgende dag aan te zetten. Er kan daarna lekker gevoetbald worden o.i.d. en 's avonds gezellig met z'n allen rond het kampvuur, verhalen aanhoren van anderen want er wordt toch wel een hoop meegemaakt.

Wat heb je nou bij je?

Je vraagt je misschien af wat er wel niet allemaal in die rugzak moet zitten om aan die +/- 15 kilo te komen (15 kilo is overigens niet verplicht hoor, maar je komt er wel gauw aan). Hieronder zie je een lijst van de spullen die je toch zeker wel nodig hebt en waar je dus de hele dag mee loopt te sjouwen:
Rugzak, tent, goed ingelopen schoenen, pen, papier, geodriehoek, kompas, veldfles, kookgerei, gaspitten, afwasmiddel, bestek, mok, bord, pannetjes, warme trui, andere kleding (niet teveel), regenkleding, slaapzak, matje.

Meedoen?

Je kunt meedoen als je 14 jaar of ouder bent en lid bent van onze groep. Ben je lid en wil je mee, tijdens de boerenkoolmaaltijd in januari kun je je inschrijven. Ben je geen lid en wil je wel mee, is er een kort lidmaatschap van 15 euro voor drie maanden mogelijk. Dit lidmaatschap is verplicht voor deelname aan een scoutingactiviteit. Tot in mei!