Opkomst info

Programma

ACTIVITEITEN IN GROTE LIJNEN

De boten liggen klaar om mee te gaan zeilen... dus vanaf mei draaien we weer de zomertijd van 13.00-17.30 uur, met uitloop naar 18.00 uur (het kan zijn dat we tegenwind hebben). En bij HEEL slecht weer gaan we niet zeilen en hebben we GEEN opkomst. Als we NIET gaan zeilen krijg je een mailtje. Maar je mag altijd bellen, smsen, WhatsAppen naar 06-28114804. In de lente/zomer proberen we zoveel mogelijk om op het water te zijn, om te (leren) zeilen, roeien of andere waterspelen te doen. Ben je een zaterdag niet aanwezig, meld je alsjeblieft af i.v.m. bootindeling. Wat neem je standaard mee als je gaat zeilen: Regenpak, dikke trui (want op het water is het altijd kouder dan op het land), drinken en iets lekkers om te eten, zwemkleding (als het te warm weer is om te zeilen), zonnebrand, petje, zonnebril met touwtjes/elastiek aan de pootjes.

CORONAVOORSCHRIFTEN
Klik hier!

Yes! We kunnen weer zeilen, helaas wel wat met beperkingen. Maar goed, we moeten het er eventjes mee doen. Scouting WWB heeft keihard gewerkt om alle boten te water laten om zoveel mogelijk scouts te kunnen laten zeilen. We hebben in totaal 35 scouts : 10 boten = 3 per boot. M.a.w. kunnen er 5 evt. niet mee. Maar er zijn altijd scouts die niet kunnen i.v.m. andere activiteiten. Dus we hebben een formulier opgesteld, zodat de leiding weet wie er allemaal op de zaterdag aanwezig is.

 
FORMULIER INVULLEN ALS JE MEE WILT ZEILEN!!!
Link naar het formulier: 
 
- Op het formulier vul je in: je naam, mailadres
- Aanmelden (alleen via dit formulier) is meegaan!
- Het formulier kan uiterlijk tot vrijdagavond 22.00 uur worden ingevuld
- Bij het niet aanmelden via de bovenstaande link wordt je niet ingedeeld
- Elke zaterdag 10.00 uur zie je de bootindeling op de site
- Elke zondag 10.00 uur staat er weer een nieuw formulier voor je klaar
 
UITLEG
Als je aankomt bij scouting, ga je direct naar de boot. Alle spullen staan daar al om de boot zeilklaar te maken. Er wordt gekeken dat er per boot 1 scout kan zeilen, 1 scout goed kan assisteren en 1 scout die nog alles moet leren. Als iedereen aanwezig is varen we eerst naar Nova Zembla, waar iedereen in zijn eigen boot blijft. Daar ga je de boot optuigen en krijg je de speluitleg. Mocht je nodig naar de wc moeten, kan dit uiteraard, de leiding neemt schoonmaakmiddelen mee. Na de speluitleg gaan we het water op. De leiding neemt de twee slepers mee om er tussen te varen voor tips of instructies. Mocht er onverwacht iets niet goed gaan en je verliest de sleper uit het oog, dan kan je dit doen: tegen de wind in liggen, de zeilen naar beneden doen en anker uit of roei naar de kant. Bel de leiding en leg de situatie uit (telnr zie onderaan). Lukt het niet om te bellen, probeer naar eiland Nova Zembla te komen. Dit eiland is nl. het station om te komen en te vertrekken. Het zou fijn zijn als (bijna) iedereen zijn telefoon meeneemt, mits dit mag van de ouder(s). We hebben op elke boot een tonnetje staan waar deze in kan. Een aanrader is om je telefoon in een diepvrieszakje of waterdicht telefoonhoesje te stoppen, zodat deze niet nat kan worden. En een powerbank mee te nemen, want de Westeinder slokt je batterij snel op.

JUNI
06-06 Zeilopkomst van 13.00-17.30 uur. Link naar het formulier: https://docs.google.com/forms/d/1_zwTsI_-uZjSMYw3E-FZ17IHDuMcl29YwnHDSX9mM7A/edit
13-06 Zeilopkomst van 13.00-17.30 uur.
20-06 Zeilopkomst van 13.00-17.30 uur.
27-06 Laatste zeilopkomst van 13.00-17.30 uur. voor de zomervakantie.

JULI
04-07 t/m 11/07 Zomerkamp in Jisp. HOU DEZE DATUM VRIJ EN GA MEE!
Voor meer informatie zie hieronder!!!
Graag z.sp.m. inschrijven, dan weten we wie er allemaal meekunnen: https://www.scoutingwwb.nl/speltakken/gidsen/zomerkamp 
We volgen het protocol van Scouting Nederland en weten rond 1 juni of het kamp door kan gaan i.v.m. Corona. Maar we doen er alles aan om het door te kunnen laten gaan. Het voordeel is dat wij als enige scoutinggroep op eiland Jisp staan, m.a.w. kunnen we van het gehele eiland gebruik maken om bijv. meerdere tenten te kunnen neerzetten. Als het kamp NIET door kan gaan, krijgt u uiteraard het kampgeld terug.


BELANGRIJKE MEDEDELINGEN

  • Voor meer info en/of als je één van de opkomst niet kan komen, graag afmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wil je in de Watsappgroep? Dit i.v.m. de terugtocht van de sleep dat ouder(s)/verzorger(s) niet zo lang hoeven te wachten. 
    Graag een appje met je naam (vader/moeder van …) naar 06-28114804.

Zomerkamp 2020

Hallo gidsen, verkenners en beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben komt er deze zomer weer een heel leuk zomerkamp aan. Dit jaar gaan we naar Jisp, naar kampeereiland ‘t Mieuwtje. Het eiland ligt aan de Bruiloftsloot in het Jisper- en Wormerveld, een groot natuurgebied. Wij hebben de eer om op dit mooie eiland te mogen staan. Ook mogen we gebruik maken van kano’s en roeibootjes. Kijk maar op hun site: https://jisp.scouting.nl

We vertrekken zaterdag 4 juli met de boten richting Jisp en op zaterdag 11 juli nemen we weer afscheid van het kampterrein en stappen we weer in de boot op weg naar Aalsmeer.

Het thema voor het kamp is: 'Rond de wereld'
We gaan een kijkje nemen in de wereld wat er allemaal te doen valt. Bijvoorbeeld: Welke sporten worden in beoefend in Engeland... Wat kunnen we allemaal eten in China... Hoe komen we de Mount Everest over... Welke kleuren kunnen we gebruiken voor een nieuwe landenvlag... Wie kan er een beetje Papiaments praten. En tot slot: als er geen geld in de wereld bestaat, kunnen we dan nog ruilen met elkaar zonder we elkaar verstaan? Als jij ook zo nieuwsgierig bent... ga dan gezellig mee!!!

De volgende informatie is vooral belangrijk voor de ouders: De kosten voor dit kamp bedraagt totaal 115 euro per persoon. Tegelijk met het inleveren met het inschrijvingsformulier moet er 35 euro inschrijfgeld betaald worden. Dit geld krijgt u niet meer terug mocht uw dochter/zoon onverwachts toch niet mee gaan. Het is voor de gidsen/verkenners mogelijk een Reis- en Bagageverzekering bij Scouting Nederland af te sluiten. Dit is niet noodzakelijk, want elk lid is via de groep verzekerd, maar dat betreft een secundaire verzekering. Dit houdt in dat de ‘groepsverzekering’ pas wordt aangesproken wanneer de eigen (particuliere) verzekering van de gids/verkenner onvoldoende blijkt te zijn. De polisvoorwaarden zijn in te zien op www.scoutingverzekeringen.nl. Er geldt eigen risico voor bagageschade van 50 euro. De premie bedraagt 35 eurocent per dag, voor ons kamp komt dit neer op een totaalbedrag van 2,80 euro. Als u gebruik wilt maken van de verzekering, kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje. Deze 2,80 euro komt dan bovenop de kampprijs.

Oké, we denken dat we alle informatie die je op dit moment nodig hebt, wel hebben verteld. Meer detail over de vertrektijden, adres, wat je mee moet nemen... kan je lezen in de volgende brief. Heb je nu echter een vraag, dan kan je ons natuurlijk altijd bellen. We hopen dat je mee gaat!

Groetjes van de gidsen- en verkennerleiding.

Klik hier om je in te schrijven!

 

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Helaas is het niet meer mogelijk om bij ons oud papier in te leveren, u kunt nog wel uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) deponeren in de gele container. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.