Opkomst info

Programma

ACTIVITEITEN IN GROTE LIJNEN

De boten liggen weer klaar om mee te gaan zeilen... dus vanaf nu draaien we weer de zomertijd van 13.00-17.30 uur, met uitloop naar 18.00 uur (het kan zijn dat we tegenwind hebben). En bij HEEL slecht weer gaan we niet zeilen en hebben we opkomst van 13.00-15.00 uur. Als we NIET gaan zeilen krijg je een mailtje. Maar je mag altijd bellen, smsen, WhatsAppen naar 06-28114804. In de lente/zomer proberen we zoveel mogelijk om op het water te zijn, om te (leren) zeilen, roeien of andere waterspelen te doen. Ben je een zaterdag niet aanwezig, meld je alsjeblieft af i.v.m. bootindeling. Wat neem je standaard mee als je gaat zeilen: Regenpak, dikke trui (want op het water is het altijd kouder dan op het land), drinken en iets lekkers om te eten, zwemkleding (als het te warm weer is om te zeilen), zonnebrand, petje, zonnebril met touwtjes/elastiek aan de pootjes.


APRIL
06 april: ZEILSEZOEN IS WEER BEGONNEN VAN 13.00-17.30 UUR
13 april: Zeilen van 13.00-17.30 uur. LET OP: Het is koud vandaag (wel met zonnetje) dus kom in je winterjas, neem handschoenen, sjaal en muts mee. Beter teveel kleding dan koukleumen. Als het te koud wordt, komen we eerder terug.
20 april: Zeilen van 13.00-17.30 uur
27 april: Geen zeilopkomst i.v.m. Koningsdag


ZATERDAG 4 MEI DODENHERDENKING
Elk jaar is er bij het gemeentehuis Aalsmeer op 4 mei een kranslegging i.v.m. dodenherdenking. Onze scoutinggroep gevraagd is om mee te 'helpen'. We hebben voor een aantal kinderen een taak. En voor de rest van de kinderen vraag ik of ze aanwezig willen zijn. Liefst in uniform, dan kunnen we een soort erehaag vormen. OUDERS ZIJN OOK WELKOM! 
Wat moet je aan: Een nette uniform, dus een donkerblauwe blouse moet je hebben! (Als het weer koud is, doe je een trui aan onder je blouse)
. Een gele das
. Een blauwe spijkerbroek. Als je een taak hebt, wat moet je dan doen: Eerst delen de 2 welpen/dolfijnen informatieboekjes uit. En als het programma begint gaan 2 welpen/dolfijnen bij de stoelen te staan (evt. mensen begeleiden naar hun stoel), 2 welpen/dolfijnen komen bij de trap te staan (evt. mensen begeleiden de trap op), 2 verkenners/gidsen staan bij de kransen (evt. aangeven). Stilstaan, en een half uur netjes kunnen luisteren naar de burgemeester en de muziek.
 Op de dag zelf krijg je nog meer instructies.
Waar, wanneer en hoe laat: Bij het gemeentehuis Aalsmeer (Raadhuisplein), verzamelen bij Floortje (standbeeld vrouw op een hoge sokkel). Verzamelen om 19.15 uur en duurt tot ong. 20.15 uur
.
Waarom doen we dat: Eerbied tonen aan de vele doden die gevallen zijn in de 2e wereldoorlog. Scouts zijn bijna altijd aanwezig/helpen met dodenherdenking in dorpen en steden (kijk maar eens op 4 mei rond 20.00 uur op tv)


MEI
04 mei: Dodenherdenking 19.15-20.15 uur bij Gemeentehuis Aalsmeer (zie boven voor tekst en uitleg)
11 mei: Zeilen van 13.00-17.30 uur
18+19 mei: Weekendje eiland Westeinderplassen (nog onder voorbehoud)
25 mei: Zeilen van 13.00-17.30 uur (Laatste dag om je op te geven voor zomerkamp Gouda/Reeuwijk 13 juli)

JUNI
01 juni: Geen zeilopkomst i.v.m. Hike voor jongens en meiden vanaf 14 jaar (wandel/puzzeltocht van 9 t/m 13 mei voor sportievelingen)

08 juni: Zeilen van 13.00-17.30 uur
15 juni: Zeilen van 13.00-17.30 uur
22 juni: Zeilen van 13.00-17.30 uur
29 juni: Zeilen van 13.00-17.30 uur

JULI
06 juli: Zeilen van 13.00-17.30 uur
13 t/m 20 juli: Zomerkamp Gouda/Reeuwijk 

Noteer in je agenda:
Zomerkamp 13 t/m 20 juli 2019 naar Gouda/Reeuwijk (Kastanujo). Kijk voor foto's op hun site: www.kastanujo.nl


Belangrijke mededelingen:

  • Voor meer info en/of als je één van de opkomst niet kan komen, graag afmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wil je in de Watsappgroep? Dit i.v.m. de terugtocht van de sleep dat ouder(s)/verzorger(s) niet zo lang hoeven te wachten. 
    Graag een appje met je naam (vader/moeder van …) naar 06-28114804.

Zomerkamp 2019


Hallo gidsen, verkenners en beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben komt er deze zomer weer een leerzaam zomerkamp aan. Dit jaar gaan we naar het schattige, pittoresk dorpje Reeuwijk (bij Gouda). Daar bevinden zich de Reeuwijkse Plassen vergezeld van liefelijke ophaalbruggetjes en verder... erg mooie natuur. Wij hebben de eer om bij scoutinggroep Kastanujo op het terrein te mogen staan. Kijk maar op hun site: www.kastanujo.nl. We vertrekken zaterdag 13 juli met de boten richting Reeuwijk en op zaterdag 20 juli nemen we weer afscheid van het kampterrein en stappen we weer in de boot op weg naar Aalsmeer.

Het thema voor het kamp is: ‘Expeditie Robinson’
We komen op een ‘onbewoond eiland’ terecht waar we moeten overleven d.m.v. proeven te doen. Zoals: hoe lang kan jij op een evenwichtsbalk staan? Of: krijg jij snel een vuurtje aan zonder lucifers? Ga mee op expeditie en ontdek het eiland met allerlei mogelijkheden en uitdagingen!

De volgende informatie is vooral belangrijk voor de ouders: De kosten voor dit kamp bedraagt totaal 110 euro per persoon. Tegelijk met het inleveren met het inschrijvingsformulier moet er 35 euro inschrijfgeld betaald worden. Dit geld krijgt u niet meer terug mocht uw dochter/zoon onverwachts toch niet mee gaan. Het is voor de gidsen/verkenners mogelijk een Reis- en Bagageverzekering bij Scouting Nederland af te sluiten. Dit is niet noodzakelijk, want elk lid is via de groep verzekerd, maar dat betreft een secundaire verzekering. Dit houdt in dat de ‘groepsverzekering’ pas wordt aangesproken wanneer de eigen (particuliere) verzekering van de gids/verkenner onvoldoende blijkt te zijn. De polisvoorwaarden zijn in te zien op www.scoutingverzekeringen.nl. Er geldt eigen risico voor bagageschade van 50 euro. De premie bedraagt 35 eurocent per dag, voor ons kamp komt dit neer op een totaalbedrag van 2,80 euro. Als u gebruik wilt maken van de verzekering, kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje. Deze 2,80 euro komt dan bovenop de kampprijs.

Oké, we denken dat we alle informatie die je op dit moment nodig hebt, wel hebben verteld. Meer detail over de vertrektijden, adres, wat je mee moet nemen... kan je lezen in de volgende brief. Heb je nu echter een vraag, dan kan je ons natuurlijk altijd bellen. We hopen dat je mee gaat!

Groetjes van de gidsen- en verkennerleidin.

Klik hier om je in te schrijven!

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Als je nog oud papier hebt, kun je dit altijd in 1 van de 2 blauwe containers bij het voorste clubhuis deponeren. Ook uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) kunt u deponeren in de gele container.

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.