De boten liggen weer klaar om mee te gaan zeilen... dus vanaf nu draaien we weer de zomertijd van 13.00-17.30 uur, met uitloop naar 18.00 uur (het kan zijn dat we tegenwind hebben). En bij HEEL slecht weer gaan we niet zeilen en hebben we opkomst van 15.30-17.30 uur. Als we NIET gaan zeilen krijg je een mailtje. Maar je mag altijd bellen, smsen, WhatsAppen naar 06-28114804. In de lente/zomer proberen we zoveel mogelijk om op het water te zijn, om te (leren) zeilen, roeien of andere waterspelen te doen. Ben je een zaterdag niet aanwezig, meld je alsjeblieft af i.v.m. bootindeling. Wat neem je standaard mee als je gaat zeilen: Regenpak, dikke trui (want op het water is het altijd kouder dan op het land), drinken en iets lekkers om te eten, zwemkleding (als het te warm weer is om te zeilen), zonnebrand, petje, zonnebril met touwtjes/elastiek aan de pootjes.

02-06 Zeilen van 13.00-17.30 uur. Oefenen voor kielboot 1: klik hier wat je evt. moet kennen
09-06 Zeilen van 13.00-17.30 uur. (Oefenen voor kielboot 1) Daarna afgelopen voor degene die niet met het weekendje meegaan.
Vanaf 17.30 uur Scouting Fundays weekend in Walibi Holland tot en met zondag 19.00 uur. Klik hier voor meer info!
16-06 Zeilen van 13.00-17.30 uur. Afname theorie/praktijk kielboot 1+2 voor wie er aan toe is (geen verplichting) e.a. gewoon lekker meezeilen.
23-06 Zeilen van 13.00-17.30 uur
30-06 Zeilen van 13.00-17.30 uur

07-07 Zeilen van 13.00-17.30 uur
14-07 Zeilen van 13.00-17.30 uur
21-07 t/m 29-07 Zomerkamp Alkmaar. Klik hier voor meer info!

Belangrijke mededelingen:

• Voor meer info en/of als je één van de opkomst niet kan komen, graag afmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Zomerkamp in Alkmaar is van zaterdag 21 t/m 28 juli 2018. Hou deze datum vrij als je meegaat.
  • Wil je in de Watsappgroep? Dit i.v.m. de terugtocht van de sleep dat ouder(s)/verzorger(s) niet zo lang hoeven te wachten.
    Graag een appje met je naam (vader/moeder van …) naar 06-28114804.

Zomerkamp 2018

Hallo gidsen, verkenners en beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben komt er deze zomer weer een geweldig zomerkamp aan. Dit jaar zijn we er in geslaagd een stukje grond te bemachtigen aan de Alkmaarder- en Uitgeestermeer. We hebben de eer om onze tenten op te mogen zetten op het Scoutingterrein “De Stierop”. Kijk maar op hun site: www.stierop.nl. We vertrekken zaterdag 21 juli met de boten richting Alkmaar en op zaterdag 28 juli nemen we weer afscheid van het kampterrein en stappen we weer in de boot op weg naar Aalsmeer. Omdat het schiereiland direct aan de plassen ligt gaan we natuurlijk veel zeilen. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat we gaan doen. Wil je dat weten, dan zal mee moeten gaan...

Het thema voor het kamp is: ‘Wie is de Mol’.
Afgeleid van een tv-programma (momenteel nog op tv, zaterdag NPO 1 om 20.30 uur). Sommige zullen zich afvragen wat dat is. Dus een kleine uitleg: Onder leiding van Art Rooijakkers voeren kandidaten (gidsen en verkenners) tal van opdrachten uit. Slaagt de opdracht, dan verdient de groep steeds geld voor de groepspot. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De Mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot. De winnaar is degene die op het eind van de rit weet wie de Mol is. De gidsen en verkenners gaan fanatiek op zoek naar de Mol. Maar... we zoeken nog een goeie Mol. Denk jij dat te zijn? Rond mei krijgt iedereen informatie thuis via de mail over de speelregels en dan mogen liefhebbers een soort van sollicitatie schrijven voor de rol van Mol.

De volgende informatie is vooral belangrijk voor de ouders: De kosten voor dit kamp bedraagt totaal 110 euro per persoon. Tegelijk met het inleveren met het inschrijvingsformulier moet er 35 euro inschrijfgeld betaald worden. Dit geld krijgt u niet meer terug mocht uw dochter/zoon onverwachts toch niet mee gaan. Het is voor de gidsen/verkenners mogelijk een Reis- en Bagageverzekering bij Scouting Nederland af te sluiten. Dit is niet noodzakelijk, want elk lid is via de groep verzekerd, maar dat betreft een secundaire verzekering. Dit houdt in dat de ‘groepsverzekering’ pas wordt aangesproken wanneer de eigen (particuliere) verzekering van de gids/verkenner onvoldoende blijkt te zijn. De polisvoorwaarden zijn in te zien op www.scoutingverzekeringen.nl. Er geldt eigen risico voor bagageschade van 50 euro. De premie bedraagt 35 eurocent per dag, voor ons kamp komt dit neer op een totaalbedrag van 2,80 euro. Als u gebruik wilt maken van de verzekering, kunt u dit aangeven op het onderstaande strookje. Deze 2,80 euro komt dan bovenop de kampprijs.

Oké, we denken dat we alle informatie die je op dit moment nodig hebt, wel hebben verteld. Meer detail over de vertrektijden, adres, wat je mee moet nemen... kan je lezen in de volgende brief. Heb je nu echter een vraag, dan kan je ons natuurlijk altijd bellen. We hopen dat je mee gaat!

Groetjes van de gidsen- en verkennerleiding.

Klik hier om je in te schrijven!