Opkomst info

Programma

De dolfijnen hebben opkomsten op zaterdag van 10.30-12.30 uur, mits anders aangegeven...

 

24 maart: We hebben vandaag een uitje, We gaan ons vandaag weer lekker vermaken met allemaal leuke spellen. Dit Doen we alleen niet op het clubhuis, maar bij het surfeiland vlakbij de watertoren in Aalsmeer. We verzamelen daar ook om half 11, en sluiten daar ook om half 1 weer af!

31 maart: Vandaag gaan we de nieuwe dolfijnen instaleren, en zullen we afscheid nemen van de overvliegers. (installatie om half 11, overvliegen om 12 uur)

7 april: De stokken komen uit de kast, we gaan lekker broodjes bakken.

14 april: Spelletjes in een bepaald thema, kan jij winnen?

21 april: Vandaag maken we een mooie kamp-knutsel.


GA MEE MET DE DOLFIJNEN OP KAMP NAAR LIMMEN!
30 april t/m 4 mei: Op deze datum hebben wij het grote kamp! Opgeven kan nog via de mail, waarin ook alle informatie en kampbrief al naar is verstuurd.


VRIJDAG 4 MEI DODENHERDENKING
Elk jaar is er bij het gemeentehuis Aalsmeer op 4 mei een kranslegging i.v.m. dodenherdenking. Onze scoutinggroep gevraagd is om mee te 'helpen'. We hebben voor een aantal kinderen een taak. En voor de rest van de kinderen vraag ik of ze aanwezig willen zijn. Liefst in uniform, dan kunnen we een soort erehaag vormen. OUDERS ZIJN OOK WELKOM! Wat moet je aan: Een nette uniform, dus een donkerblauwe blouse moet je hebben! (Als het weer koud is, doe je een trui aan onder je blouse)
. Een gele das
. Een blauwe spijkerbroek
. Als je een taak hebt, wat moet je dan doen: Eerst delen de 2 welpen/dolfijnen informatieboekjes uit. En als het programma begint gaan 2 welpen/dolfijnen bij de stoelen te staan (evt. mensen begeleiden naar hun stoel), 2 welpen/dolfijnen komen bij de trap te staan (evt. mensen begeleiden de trap op), 2 verkenners/gidsen staan bij de kransen (evt. aangeven). Stilstaan, en een half uur netjes kunnen luisteren naar de burgemeester en de muziek.
 Op de dag zelf krijg je nog meer instructies. Waar, wanneer en hoe laat: Bij het gemeentehuis Aalsmeer (Raadhuisplein), verzamelen bij Floortje (standbeeld vrouw op een hoge sokkel). Verzamelen om 19.15 uur en duurt tot ong. 20.15 uur
. Waarom doen we dat: Eerbied tonen aan de vele doden die gevallen zijn in de 2e wereldoorlog. Scouts zijn bijna altijd aanwezig/helpen met dodenherdenking in dorpen en steden (kijk maar eens op 4 mei rond 20.00 uur op tv)

04 mei: Dodenherdenking 19.15-20.15 uur bij Gemeentehuis Aalsmeer (zie boven voor tekst en uitleg)
12 mei: Het is bijna Moederdag, wij maken daarom deze opkomst het mooiste bedankje voor deze lieve moeders.
19 mei: You have a minute to win it!
26 mei: We gaan je in deze leerzame opkomst weer van alles leren.

Kom een keertje gratis kijken!
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding gevraagd!

Scoutinggroep Wiol & Willem Barendsz. Zoekt actieve leiding voor diverse speltakken. De tijden hangen af van de opkomst van de groep en de leeftijd waarmee je aan de slag wilt. Het gaat in principe om de vrijdagavond, zaterdagochtend of -middag. Leiding geven bij de Scouting is een leuke en gezellige vrijetijdsbesteding zowel met de kinderen als de overige leiding binnen de groep! Voor verdere informatie via het contactformulier

Oud papier en oud frituurvet

Als je nog oud papier hebt, kun je dit altijd in 1 van de 2 blauwe containers bij het voorste clubhuis deponeren. Ook uw gebruikte frituurvet (in plastic flessen) kunt u deponeren in de gele container.

Giften en schenkingen

Wilt u Scouting Wiol en Willem Barendsz. een warm hart toedragen? dan kunt u vrijwillig geld storten op onze rekening
NL11 INGB 0005843490 tnv Wiol en Willembarendsz Aalsmeer. Uw gift komt ten goede aan de uitvoering of ondersteuning van de scouting activiteiten. We kunnen het heel goed gebruiken en bijvoorbaat dank voor uw gebaar.